Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γνωστός ως «Καθηγητής των Ράλι». Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να εκπαιδεύσει τους νέους οδηγούς και να τους μεταδώσει το πάθος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της επιβολής lockdown, ο Rauno Aaltonen αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι του στη Φινλανδία. Δεν βγήκε σε κάποια ειδική διαδρομή, ούτε δοκίμασε τις αντοχές του σε κάποιον αγώνα με ιστορικά αυτοκίνητα. Ποτέ, στα 82 χρόνια της ζωής του δεν είχε τόσο καιρό να οδηγήσει αγωνιστικό αυτοκίνητο, όσο μέσα στο 2020, τη χρονιά της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ράλι του έλειψε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Για να τον ευχαριστήσει για ό,τι έχει κάνει για τα ράλι και τους αγώνες, η MINI είχε μια θαυμάσια ιδέα. Να του κάνει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικό δώρο. Επιχείρησε έναν ιδιαίτερο μαραθώνιο προς τιμήν του, παραδίδοντας στον νικητή του Ράλι Μόντε Κάρλο του 1967 το κλασικό Cooper, με το οποίο θριάμβευσε.

Το συλλεκτικό όχημα τοποθετήθηκε σε τρέιλερ που ρυμουλκούσε το καινούριο Cooper S Countryman ALL4. Το οδοιπορικό ξεκίνησε από το Μόναχο με κατεύθυνση τη Βαλτική θάλασσα. Μετά από έναν διάπλου διάρκειας περίπου 30 ωρών με ferry boat στη Βαλτική, το MINI με το τρέιλερ έφτασε στη Φινλανδία. Εκεί ξεκίνησε ένα ταξίδι 14 ωρών στους δασικούς δρόμους της χώρας, κάποιοι από τους οποίους ήταν ήδη καλυμμένοι με χιόνι.

Προορισμός της αποστολής ήταν το Ροβανιέμι, γνωστή ανά τον κόσμο και ως η «επίσημη κατοικία του Άγιου Βασίλη».

Αν και εξωτερικά το τρέιλερ απεικόνιζε εξωτερικά ένα κλασικό MΙΝΙ προμηνύοντας έτσι το πολύτιμο περιεχόμενό του, ο Rauno Aaltonen δεν έκρυψε τη συγκίνησή του τη στιγμή που το κόκκινο αγωνιστικό με τη λευκή οροφή κύλισε με τους τροχούς του στον δρόμο.

Ο Φινλανδός οδηγός, δεν έχασε τον παραμικρό χρόνο. Λίγο αργότερα, το ιστορικό αγωνιστικό Cooper πλαγιολίσθαινε στους γύρω δασικούς δρόμους. Αναμφίβολα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Rauno Aaltonen.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης