Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Αρκετός κόσμος προς το παρόν είναι επιφυλακτικός όσο αφορά την αγορά, τη συντήρηση, την αυτονομία, αλλά και την αξιοπιστία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ευτυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτούς που θα σας αναφέρουμε παρακάτω, οι οποίοι δεν… «μασάνε» και δοκιμάζουν προκλήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός Rainer Zietlow και ο φωτογράφος του Derek Collins, διένυσαν με ένα ηλεκτρικό Volkswagen ID.4, 56.300 συνεχόμενα χιλιόμετρα σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, μέσα σε 97 ημέρες. Χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό «θέμα». Ανάμεσα στα πλάνα του διδύμου, ήταν η επίσκεψη 628 dealers της VW στη χώρα. 

Το VW ID.4 έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ διανύοντας περισσότερα από τα διπλά χιλιόμετρα   Το ταξίδι ξεκίνησε από το Herndon της Virginia, όπου έχει εγκαταστάσεις η εταιρεία και τερματίστηκε στο ίδιο σημείο. Μετά την επίτευξη του στόχου και την επιστροφή του πληρώματος πίσω στη βάση, τους απονεμήθηκε το βραβείο για το μακρύτερο συνεχόμενο ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα, το οποίο σημειωτέον, δεν είναι ηλιακό.

Φυσικά, μπήκαν στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, σπάζοντας το προηγούμενο, αφού διένυσαν πάνω από τα διπλά χιλιόμετρα. Όπως δήλωσαν και οι δύο συμμετέχοντες, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλούς νέους και διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ απέδειξαν εμπράκτως την αξιοπιστία του ID.4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι… αλλιώς!Στην αποστολή τους αυτή, οι Rainer Zietlow και Derek Collins, σταμάτησαν 208 φορές σε σταθμούς φόρτισης της VW για να γεμίσουν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου. Στις ΗΠΑ, λειτουργούν μέχρι στιγμής 650 σταθμοί, με περισσότερους από 2.800 φορτιστές

56.300 χιλιόμετρα, 208 στάσεις για φόρτιση, 97 ημέρεςΗ Volkswagen σκοπεύει να δημιουργήσει πάνω από 1.800 σταθμούς φόρτισης, με 10.000 και πλέον φορτιστές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, έως το τέλος του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Volkswagen Group επενδύει στην εξέλιξη μπαταριών

Ποια ήταν τα κορυφαία BEV της VW τους εννέα  πρώτους μήνες του 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης