Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς σε αστικά κέντρα, μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και γρήγορη φόρτιση. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μεγάλου van της Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το e-Crafter είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αποτελώντας την ιδανική λύση για μεταφορές και διανομές σε αστικό περιβάλλον. Η έκλυση μηδενικών ρύπων κατά την κίνησή του, η απουσία καυσαερίων και θορύβου, σε συνδυασμό με την κορυφαία ροπή, το καθιστούν ιδανικό συνεργάτη για τον οδηγό και άξιο πρεσβευτή για κάθε επιχείρηση που το εντάσσει στον στόλο της.

Ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος, αποδίδει 136 ίππους (100 kW) και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα. Η αυτονομία αγγίζει τα 173 χιλιόμετρα και η μπαταρία χωρητικότητας 35,8 kWh φορτίζει από σταθμό με ισχύ 40 kW σε μόλις 45 λεπτά σε ποσοστό 80%. 

Σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα, κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με τη διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Ολόκληρη η γκάμα του Crafter, ανάμεσά τους φυσικά και το e-Crafter, κατασκευάζεται σε ένα προηγμένο, σχεδόν καινούριο -έναρξη λειτουργίας μόλις το 2016- εργοστάσιο της Volkswagen, στη Września της Πολωνίας.

Όσο για την τιμή, το Volkswagen e-Crafter Van 35 στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof έχει λιανική τιμή προ φόρων 47.177€, που με την προσθήκη ΦΠΑ 24% διαμορφώνεται στα 58.500€.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη εικόνα του νέου VW Polo GTI

To ηλεκτρικό σπορ SUV της VW με τους 300 ίππους και αυτονομία 480 χλμ.

Το νέο VW Tiguan ήρθε στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης