Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα όχημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, που έχει τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και να φιλοξενεί με ασφάλεια τα αναπηρικά τους αμαξίδια, παρουσίασε η Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ειδική έκδοση του Zafira-e Life έχει επιμεληθεί η AMF-Bruns. Το όχημα προσφέρεται σε δύο μήκη M (4,95 m) και L (5,30 m). Χάρη στο χαμηλωμένο πάτωμα, το εσωτερικό ύψος στην περιοχή του αναπηρικού αμαξιδίου είναι περίπου 1.420 χλστ. και το ελεύθερο ύψος 1.500 χλστ.

Η αντιολισθητική ράμπα στο μεγάλο πίσω άνοιγμα επιτρέπει εύκολη πρόσβαση. Με τη βοήθεια ενός συστήματος συγκράτησης επιβατών και αμαξιδίου προδιαγραφών DIN και ISO, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να ασφαλίζει στο πάτωμα του αυτοκινήτου για μεγαλύτερη σιγουριά στο ταξίδι.

Υπάρχουν ειδική ράμπα και όλα τα συστήματα στήριξης.Επιπλέον υπάρχουν πολύ μακριοί ιμάντες για τη συγκράτηση του αμαξιδίου στο εμπρός τμήμα. Το προαιρετικό σύστημα υποστήριξης κεφαλής και πλάτης FutureSafe αυξάνει περαιτέρω την προστασία. Το σύστημα δύο τμημάτων μπορεί να ρυθμίζεται ατομικά για τον χρήστη και να περιστρέφεται προς το πλάι για εξοικονόμηση χώρου όταν δεν μεταφέρεται αμαξίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσαρμοστικότητα του Zafira-e Life διατηρείται. Εάν ο χρήστης ενός αναπηρικού αμαξιδίου είναι στο αυτοκίνητο, πέντε ακόμα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν στην πρώτη και δεύτερη σειρά. Όταν δεν υπάρχει αναπηρικό αμαξίδιο, η πατενταρισμένη ράμπα EasyFlex -που επίσης διατίθεται προαιρετικά- μπορεί να αναδιπλωθεί επίπεδα στο εσωτερικό, γρήγορα και εύκολα.

Αυτό δημιουργεί πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά αποσκευών και χώρο για δύο επιπλέον άτομα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh προσφέρει αυτονομία περίπου 230 χιλιομέτρων. Μπορεί να φορτίσει από επιτοίχιο φορτιστή (wallbox), σε δημόσιους ταχυφορτιστές ή σε οικιακές πρίζες. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα και ισχύ 100 kW, η μπαταρία αναπληρώνει μέχρι το 80% της φόρτισής της σε μόλις 30 λεπτά.

Το αναπηρικό αμαξίδιο μπαίνει πίσω και ασφαλίζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το εννιαθέσιο Van της Opel που δεν καίει ούτε λίτρο καυσίμου

Με το καλώδιο της Opel φορτίζεις παντού

To plug-in υβριδικό SUV της Opel με τις off-road ικανότητες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης