Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, στη μητρόπολη της ψυχαγωγίας, του τζόγου και των υπερπαραγωγών, με εντυπωσιακά συγκροτήματα ξενοδοχείων και καζίνο, επέλεξε η MINI να φωτογραφίσει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cooper SE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λας Βέγκας είναι μια πόλη με μαγική λάμψη όπου αντίγραφα μνημείων όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο Πύργος του Άιφελ ή οι Αιγυπτιακές Πυραμίδες και περιοχών όπως τα Κανάλια της Βενετίας, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Το ίδιο ισχύει και στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί όπου οι τεράστιες λιμουζίνες, τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα και τα pick-ups με τους θηριώδεις κινητήρες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της MINI ξαφνιάζει με την παρουσία του στην καρδιά της ερήμου Mojave.

Το Cooper SE των 184 ίππων κάνει τη διαφορά στη διάσημη λεωφόρο μήκους σχεδόν 7 χιλιομέτρων, κινείται αθόρυβα, ευέλικτα και χωρίς να καταναλώνει ίχνος καυσίμου. Όταν βραδιάζει και οι προσόψεις των κτηρίων, τα διαφημιστικά ταμπλό και οι προβολείς σχηματίζουν έναν πολύχρωμο, απαστράπτοντα και εκθαμβωτικό καμβά από φωτεινούς σωλήνες neon και μονάδες LED, το αυτοκίνητο επαναφορτίζει τις μπαταρίες του σε έναν από τους δεκάδες σταθμούς φόρτισης.

Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λ.Α. υπάρχει το Red Rock Canyon. Το μεσημέρι, η θερμοκρασία στο συγκεκριμένο μέρος μπορεί να φθάσει και τους 50 βαθμούς Κελσίου. Κάτω από τον καυτό ήλιο, η μπαταρία οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου σύντομα αποφορτίζεται λόγω υπερθέρμανσης. Όχι όμως και του Cooper SE. Το αυτοκίνητο κινείται χωρίς πρόβλημα χάρη στο αποτελεσματικό σύστημα ψύξης και την αυτονομία η οποία κυμαίνεται από 235 έως 270 χλμ.

Στη συνέχεια, το ΜΙΝΙ επισκέπτεται το Φράγμα Χούβερ, όπου 17 υδροηλεκτρικές τουρμπίνες αξιοποιούν τη δύναμη του νερού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα δημιουργούνται δίπλα στο φράγμα ως αποτέλεσμα της παραγωγής ενέργειας με μηδενικούς ρύπους.

Αυτά τα κύματα ενθαρρύνουν τους μηχανικούς εξέλιξης του BMW Group να επιλέγουν τη διαδρομή προς το φράγμα όταν δοκιμάζουν πρωτότυπα νέα μοντέλα στην Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley), για να ελέγξουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα σε συνθήκες υψηλής καταπόνησης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης