Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μέχρι το 2025, η κορεατική φίρμα σκοπεύει να λανσάρει στην Ευρώπη 11 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες της αγοράς, από τα compact crossover έως τα μεγάλα SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που θα δούμε από την KIA φέρει την κωδική ονομασία «CV» και διακρίνεται για το εμπνευσμένο design, συνδυάζοντας στοιχεία από crossover και sedan. Το μοντέλο βασίζεται στο πρωτότυπο Imagine Concept και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

Πατάει στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα E-GMP, ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνητα οχήματα και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα μπορεί να καλύψει με μία φόρτιση περισσότερα από 500 χιλιόμετρα. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ο χρόνος αναπλήρωσης της ενέργειας των μπαταριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την KIA, με χρήση ταχυφορτιστή η μπαταρία του θα φορτίζει σε ποσοστό 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά, γεγονός που αναμένεται να εκτιμηθεί δεόντως από τους υποψήφιους αγοραστές.

Παράλληλα, η KIA έκανε γνωστό ότι κάθε μοντέλο που θα παρουσιάζει πλέον θα προσφέρεται με τουλάχιστον μία mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid ή ηλεκτρική έκδοση. Στόχος της είναι μέχρι το 2026 τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν το 20% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης