Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας την περασμένη εβδομάδα, η ρουμανική εταιρεία υποστήριξε ότι το Spring θα είναι το πιο προσιτό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Dacia και της μητρικής εταιρείας Renault είναι να προσφέρουν στους οδηγούς ένα φθηνό EV όχημα, αλλάζοντας εκ νέου τα δεδομένα και καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση εφικτή προς όλους.

Αν κρίνουμε από την τιμή που ανακοίνωσαν οι Ούγγροι, το Spring δεν θα αργήσει να γίνει best seller. Το EV μοντέλο και συγκεκριμένα τα 100 πρώτα αυτοκίνητα προσφέρονται προς 17.770 ευρώ. Ωστόσο, με την επιδότηση και τις φοροαπαλλαγές της ουγγρικής κυβέρνησης, η τιμή πέφτει στα 10.925€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ίδια επίπεδα λογικά θα κυμανθεί η τιμή και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης, αν και αυτό εξαρτάται από τις επιδοτήσεις κάθε κράτους και τον τιμοκατάλογο κάθε εισαγωγικής εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι το Spring ανήκει στα mini crossover. Έχει μήκος μόλις 3,93 μέτρα, πλάτος 1,62μ. και ύψος 1,51μ. Εφοδιάζεται με ένα απλό και αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποδίδει 45 ίππους και 125 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 26,8 kWh μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% από πρίζα DC ισχύος 30 kW σε 1 ώρα. Για μια πλήρη φόρτιση από οικιακό δίκτυο χρειάζεται περίπου 14 ώρες και από Wallbox των 7,4 kW κάτι λιγότερο από 5 ώρες.

Η αυτονομία μέσα στην πόλη φθάνει τα 295 χλμ. με βάση το πρωτόκολλο WLTP και στον αστικό κύκλο τα 225 χλμ.

Το λανσάρισμα του Dacia Spring έχει προγραμματιστεί για το 2021.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης