Είναι το πιο ευρύχωρο και άνετο αυτοκίνητο κατηγορίας station wagon, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς υπερβολή, πέντε επιβάτες ύψους 2 μέτρων, έχοντας παράλληλα και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για το Superb Compi, την station έκδοση της ναυαρχίδας της Skoda. Το αυτοκίνητο βασίζεται αισθητικά στην sedan εκδοχή, με την έντονη κλίση της οροφής και της πέμπτης πόρτας, να προσδίδει κομψότητα και δυναμισμό στο αμάξωμα. Πατάει πάνω στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW και διακρίνεται για το μεγάλο μεταξόνιο των 2.841 χλστ.

Η πρακτικότητα του εσωτερικού κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι διαθέσιμοι χώροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα υπόλοιπα station της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη πλευρά, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 660 λίτρων, που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτινάσσεται στα 1.960 λτ., δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να κάνει ακόμα και… μετακόμιση.

Σε ό,τι τους κινητήρες, τροφοδοτείται από τους τετρακύλινδρους βενζίνης και diesel, απόδοσης από 120 έως 280 ίππους που φέρει και το απλό Superb. Όλοι συνδυάζονται με σύστημα start/stop, μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο DSG και πληρούν τις προδιαγραφές Euro6.

Το νέο Superb Compi θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, με την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά αμέσως μετά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης