Περισσότερα από 900 κιλά αέρα έχει φιλτράρει το υδρογονοκίνητο μοντέλο της Hyundai στους δρόμους του Λονδίνου έπειτα από 560 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η Hyundai, το Nexo κατάφερε να επιτύχει κάτι μοναδικό στο πλαίσιο του προγράμματος «Clean Driving Month» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το University College London.

Το αυτοκίνητο κινήθηκε στη πιο ρυπογόνα διαδρομή της πόλης επί ένα μήνα, καθαρίζοντας 918,75 κιλά αέρα, αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με τον αέρα που αναπνέει ένας ενήλικας σε 60 ημέρες ή με τον αέρα που αναπνέουν 1.455 ενήλικες μέσα σε μία ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό επετεύχθη χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει το Nexo. Τα φίλτρα είναι ικανά να απομονώσουν και να καθαρίσουν το 99,9% των πολύ λεπτών σωματιδίων που εισέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον και να τα διατηρήσουν. Ο αέρας που διαχέεται εντός των κυψελών καυσίμου είναι πεντακάθαρος, όπως και τα σωματίδια και αέρια που απελευθερώνονται.

Τα οχήματα που φέρουν κυψέλες καυσίμου και κινούνται με υδρογόνο εκλύουν στην ατμόσφαιρα μόνο νερό. Αν στους δρόμους της Αθήνας «έβγαινε» αύριο το πρωί ένας στόλος 10.000 τέτοιων αυτοκινήτων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα ήταν ίδιο με τη φύτευση 60.000 δέντρων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης