Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια πρώτη γεύση από την καμπίνα του πολυαναμενόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV, το οποίο περιγράφεται ως η ναυαρχίδα της γκάμας της, έδωσε η τσεχική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό του Enyaq iV βασίζεται σε αυτό της νέας Octavia, έχοντας όμως πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, ελάχιστους διακόπτες, ψηφιακές οθόνες, ένα εκπληκτικό σε σχεδιασμό ταμπλό με όμορφες καμπύλες και μια άκρως λειτουργική κονσόλα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της Skoda, Norbert Weber, κάποιες από τις επενδύσεις που συναντάμε στις επιφάνειες της καμπίνας είναι από ανακυκλωμένα υλικά. Οι χώροι είναι εξαιρετικοί, με την αισθητική του σαλονιού να αποπνέει έναν lounge αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Weber το χαρακτηρίζει ως ένα καθαρό, ευάερο, καινοτόμο και βιώσιμο εσωτερικό περιβάλλον. Διαθέτει πολλούς και έξυπνούς χώρους αποθήκευσης, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 585 λίτρων και οι πελάτες μπορούν να το εξατομικεύσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους χάρη σε μια πλούσια σειρά διακοσμητικών, αποχρώσεων και αξεσουάρ.

Το Enyaq iV θα αποκαλυφθεί επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση, με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και πέντε επίπεδα ισχύος. Η φόρτισή του σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος θα γίνεται ακόμα και με 125 kW, με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με βάση το αυστηρότερο πρωτόκολλο WLTP.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης