Η VW έκανε πράξη την υπόσχεσή της και έβαλε την ισχυρότερη έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της στη διάσημη πίστα του Nurburgring, προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου προσθιοκίνητου παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Golf GTI Clubsport S γύρισε στην «Πράσινη Κόλαση» σε 7:49.21, δηλαδή ήταν ταχύτερο κατά 1,4 δευτερόλεπτο μόλις από το Honda Civic Type R. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ήταν παρόν το βρετανικό περιοδικό «Autocar», από το οποίο έχουμε το πρώτο video.

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια του GTI και θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ώρες στο ετήσιο event του γερμανικού ομίλου στο Wörthersee. Το GTI Clubsport S φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit που τονίζει τον δυναμικό χαρακτήρα αυτοκινήτου, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερο προφυλακτήρα εμπρός, ανασχεδιασμένα μαρσπιέ, πίσω διαχύτη, πτέρυγα, ζάντες 19 ιντσών, δύο απολήξεις της εξάτμισης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα full bucket καθίσματα και το τιμόνι με επένδυση alcantara, οι αλουμινένιες λεπτομέρειες και ο νέος μοχλός ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν στον δίλιτρο turbo κινητήρα, η ισχύς ανέβηκε στους 310 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 30 κιλά έπειτα από την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και κάποιων ακόμα τροποποιήσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 260 χλμ./ώρα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης