Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια διαφορετική από τα συνηθισμένα κόντρα, μεταξύ ενός πραγματικού αυτοκινήτου κι ενός τηλεχειριζόμενου μοντέλου, πραγματοποίησε η Ford στη φημισμένη πίστα Brands Hatch της Μ. Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Puma ST των 200 ίππων αντιμετώπισε ένα τηλεχειριζόμενο μοντέλο σε κλίμακα 1/10. Πίσω από το τιμόνι του πρώτου ήταν η Βρετανίδα οδηγός αγώνων, Louise Cook, ενώ τα χειριστήρια του δεύτερου ανέλαβε ο επαγγελματίας αγώνων RC (radio-controlled) Lee Martin.

Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του στις στροφές, οι οποίες ενδυναμώνονται από τις σοφιστικέ τεχνολογίες της Sports Technologies, το κανονικών διαστάσεων Puma ST μπορεί να διανύσει τα 1.900 μέτρα του Brands Hatch Indy Circuit σε 60 περίπου δευτερόλεπτα.Το ένα ζυγίζει 1.358 κιλά και το άλλο 1.300 γραμμάρια

Από την άλλη, η μινιατούρα Puma ST RC πρέπει να καλύψει 3 γύρους στην πίστα καρτ μήκους 220 μέτρων στο Brands Hatch, η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο της πίστας Indy Circuit με τις ίδιες 6 απαιτητικές στροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με στόχο για την ολοκλήρωση ενός γύρου τα 20 δευτερόλεπτα για το υπό κλίμακα Puma ST, η μονομαχία απαίτησε τα μέγιστα και από τους δύο συνδυασμούς οδηγών/οχημάτων – με αποτέλεσμα ένα συναρπαστικό φινάλε.

Ο νικητής κρίθηκε στο νήμα...

Το Puma ST RC, ένα μοναδικό και ειδικά διαμορφωμένο μοντέλο σε κλίμακα 1/10 που ανέπτυξε η Βρετανική Designworks για τον συγκεκριμένο αγώνα, βασίζεται στην πλατφόρμα ARC R12FF και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 402 W που εξασφαλίζει ταχύτητες της τάξης των 80 χλμ./ώρα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Ford Puma ST των 200 ίππων διαθέτει τα πάντα

8 χρόνια εγγύηση και επιτόκιο 0,99% για το Ford Puma ST

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης