Σε υψόμετρο 1.800 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ο δρόμος από την πόλη Guarcino προς το χιονοδρομικό κέντρο του Campocatino, θεωρείται ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της σειράς «Europe’s Greatest Driving Roads», η Ford Performance επισκέφθηκε την ορεινή αυτή διαδρομή, η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης. Ονομάζεται Via Campocatino και διακρίνεται για την ποιότητα του οδοστρώματος, το τοπίο και την προσβασιμότητα της περιοχής.

Χαρακτηρίζεται ως μία πίστα δρόμου, στην οποία, αυτοκίνητα όπως το καινούργιο Fiesta ST αναδεικνύουν τις εξαιρετικές ικανότητές τους. Η Ford επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη διαδρομή, με τον Βρετανό δημοσιογράφο Steve Sutcliffe, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του hot supermini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fiesta ST τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 EcoBoost απόδοσης 200 ίππων και 290 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport και Track). Επίσης, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Quaife, σύστημα Torque Vectoring Control, αλλά και launch control.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης