Στην αναζήτηση του απόλυτου ευρωπαϊκού road trip, η Ford δημιούργησε μια νέα σειρά με στόχο να αναδείξει τις πιο συναρπαστικές διαδρομές της Γηραιάς Ηπείρου.

Στο πρώτο επεισόδιο είδαμε τον Steve Sutcliffe να ταξιδεύει με τη Mustang 5.0 V8 GT στο Transfagarasan της Ρουμανίας και στο δεύτερο στο Blakey Ridge της Βρετανίας με το Focus RS. Αυτή τη φορά, ο διάσημος συντάκτης αυτοκινήτου πήγε με το Fiesta ST έως την Ισπανία και τον C462 της Καταλονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρόμος που καταλήγει σε ένα φράγμα κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει έναν προγραμματισμένο σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος όμως δεν έγινε ποτέ. Πραγματικά ένας δρόμος προς το πουθενά. Όπως αναφέρει ο Sutcliffe, διαθέτει ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από μια διαδρομή και υπάρχουν τρία διαφορετικά τμήματα. Ένα είναι γρήγορο και στρωτό, ένα αποτελείται κυρίως από τούνελ και ένα τρίτο στενότερο με πολλές στροφές.

Θυμίζουμε πως, η σειρά «Europe’s Greatest Driving Roads» δημιουργήθηκε από τη Ford σε συνεργασία με τις BP και Castrol και περιλαμβάνει έξι μαγευτικές διαδρομές, οι οποίες αξιολογήθηκαν με κριτήρια όπως οδηγική απόλαυση, ποιότητα οδοστρώματος, προσβασιμότητα, φιλοξενία, τοπίο και φαγητό/ποτό. Στα video, ο Sutcliffe εξερευνά τους δρόμους έναν προς έναν, με διαφορετικό αυτοκίνητο κάθε φορά, προσθέτοντας παράλληλα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία για κάθε περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης