Για πρώτη φορά, η σπορ έκδοση του supermini της Ford είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη και σε πεντάθυρο αμάξωμα, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με την πρακτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fiesta ST 5d προσφέρεται ήδη στην αγορά της Βρετανίας έναντι του ποσού των £18.495, δηλαδή είναι κατά 600 λίρες ακριβότερο από το αντίστοιχο τρίθυρο. Όλα τα μηχανικά μέρη προέρχονται από το 3θυρο ST, με τον 1.6 EcoBoost κινητήρα απόδοσης 182 ίππων και 240 Nm ροπής να βρίσκεται κάτω από το καπό.

Οι επιδόσεις των δύο εκδόσεων είναι σχεδόν όμοιες, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 5,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων 141 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford αναμένει αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων του μοντέλου κατά 25%, καθώς οι καταναλωτές έχουν αποδείξει ότι προτιμούν τα πιο πρακτικά αυτοκίνητα. Όπως ανέφερε και ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και υπηρεσιών στη Ford Europe, Roelant de Waard, το 64% των Fiesta που πωλούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους έχουν πέντε πόρτες.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του τρίθυρου Fiesta ST


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης