Στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του Fabia που παραπέμπει στο αγωνιστικό όχημα προχώρησε η Skoda, στο πλαίσιο των εορτασμών για την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία WRC 2.

Η φετινή χρονιά ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της Skoda Motorsport. Οι Τσέχοι πραγματοποίησαν μία εκπληκτική σεζόν στο πρωτάθλημα ράλι, με τους Pontus Tidemand και Jonas Andersson να «πετούν» σε κάθε αγώνα με το Fabia R5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η εταιρεία παρουσιάζει το περιορισμένης παραγωγής Fabia Special Edition. Το μικρό hatchback είναι βαμμένο σε άσπρο μεταλλικό χρώμα, έχοντας μαύρη οροφή και ζάντες 17 ιντσών σε απόχρωση πράσινου. Από το αμάξωμα δεν λείπουν τα λογότυπα, ενώ στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν σπορ θερμαινόμενα καθίσματα, keyless σύστημα εισόδου, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και adaptive cruise control.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και της αίσθησης, η ανάρτηση έχει πιο σφιχτή ρύθμιση και η εξάτμιση πιο μπάσο ήχο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.4 TSI κινητήρας απόδοσης 125 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 8,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 203 χλμ./ώρα.

Το Fabia Special Edition θα παραχθεί σε μόλις 1.300 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο του 2018 στις παρακάτω χώρες: Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Εσθονία, και Λετονία.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Fabia


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης