Η νέα γενιά του μικρού crossover της Suzuki είναι έτοιμη να κάνει την εμφάνιση της στην Ευρώπη, προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους, καινούριο σύστημα τετρακίνησης,  χαμηλές εκπομπές ρύπων και την πρώτη διπλή ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή παγκοσμίως.

Το νέο SX4 είχει πιο σύγχρονη και ελκυστική εικόνα σε σχέση με τον προκάτοχο του, με την καμπίνα επιβατών να είναι από τις πιο ευρύχωρες της κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόσταση ανάμεσα στους εμπρός και τους πίσω επιβάτες αγγίζει τα 814 χλστ. Αρκετά μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ με 430 λίτρα χωρητικότητας. Άξια λόγου είναι η πρώτη παγκοσμίως πανοραμική ηλιοροφή που αποτελείται από δύο συρόμενα γυάλινα τμήματα, έχοντας συνολικό μήκος 1.000 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στο νέο σύστημα τετρακίνησης κινείται με άνεση στο χιόνι

Οι δύο κινητήρες του νέου SX4 είναι βενζίνης και πετρελαίου 1.600 κ.εκ. και απόδοσης 120 ίππων.  Συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε και έξι σχέσεων ή προαιρετικά με το CVT7 με paddles στο τιμόνι. Οι εκπομπές ρύπων είναι από τις χαμηλότερες της κατηγορίας, με την δικίνητη έκδοση του βενζινοκινητήρα να έχει 125 γρ./χλμ., και την τετρακίνητη 136 γρ./χλμ. Τα αντίστοιχα νούμερα για τον πετρελαιοκινητήρα είναι 110 γρ./χλμ. για τις δικίνητες και 115 γρ./χλμ. για τις τετρακίνητες εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια γυάλινη οροφή δύο τμημάτων

Νέας τεχνολογίας είναι και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP, με τέσσερις λειτουργίες (Auto, Sport, Snow, Lock). Το νέο SX4 εξοπλίζεται επίσης με σύστημα Start-Stop, ESP και επτά αερόσακους. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ουγγαρία, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης