Στην έκθεση του Τόκιο, η Nissan παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ariya Concept, όπως ονομάζεται, ανήκει στα crossover, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής φίρμας, διαθέτοντας μάσκα τύπου «ασπίδα» με λεπτό γεωμετρικό μοτίβο που αποκαλύπτεται όταν φωτίζεται η ηλεκτρική υπογραφή V-motion, τροχούς 21 ιντσών και χαμηλή οροφή.

Η ενιαία φωτεινή «λεπίδα» που ενώνει τα φωτιστικά σώματα πίσω, η πτέρυγα και οι καθαρές γραμμές του οπίσθιου πλαισίου, σε συνδυασμό με τον ειδικό χρωματισμό δύο τόνων του αμαξώματος, αναδεικνύουν την κομψότητα και τον δυναμισμό του αυτοκινήτου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού είναι εκπληκτικός, με τον μινιμαλιστικό πίνακα οργάνων να μη θυμίζει σε τίποτα τον αντίστοιχο στα συμβατικά οχήματα. Όταν το Ariya Concept ενεργοποιείται, τα χειριστήρια αφής κατά μήκος του πίνακα οργάνων «ζωντανεύουν» με μια λάμψη. Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται, τότε «εξαφανίζονται» πάνω στην επιφάνεια.

Τα μοναδικά φυσικά χειριστήρια είναι το κουμπί start, ένας διακόπτης για τη λειτουργία της οθόνης 12,3 ιντσών και τα χειριστήρια κλιματισμού, τα οποία είναι εντέχνως τοποθετημένα στην κάτω πλευρά, από γνήσιο ξύλο. Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν ότι ο κάθε επιβάτης απολαμβάνει μία υπέροχη θέα στο περιβάλλον.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως το λεπτό μαύρο συνθετικό δέρμα και τα σατινέ ένθετα, είναι επιλεγμένα προσεκτικά. Το όχημα εξοπλίζεται με πρωτοποριακά συστήματα, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία των EV με τη διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής. Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT 2.0 και ο εικονικός προσωπικός βοηθός.

Τροφοδοτείται από ηλεκτρικό σύνολο υψηλής απόδοσης, εφοδιάζεται με σύστημα κατανομής της ροπής ATTESA E-TS και τετρακίνηση. Χάρη στο «Smart Route Planner» εντοπίζει αυτόματα τα σημεία φόρτισης κατά μήκος του δρόμου, διασφαλίζοντας ότι ο οδηγός θα φτάσει στον επιθυμητό προορισμό.

Όταν είναι σταθμευμένο στο γραφείο ή στο σπίτι, το Ariya Concept υποστηρίζει την τεχνολογία Nissan Energy. Η συγκεκριμένη τεχνολογία καθιστά δυνατή τη σύνδεση με ενεργειακά συστήματα για τη φόρτιση της μπαταρίας του EV, την παροχή ενέργειας σε σπίτια και επιχειρήσεις, ακόμα και την πώληση ενέργειας πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης