Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό όχημα, ένα πρακτικό, ευπροσάρμοστο και ευέλικτο van που μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω τις υψηλές απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών, παρουσίασε η Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Vivaro-e θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία μέσα στο καλοκαίρι, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο. Προσφέρεται σε τρία μήκη (4.60μ., 4.95μ., 5.30μ.) και ποικίλες εκδόσεις αμαξώματος (crew cab, platform cab, επιβατικό), έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1.275 κιλά και μικτό βάρος από 2.800 έως 3.100 κιλά.

Ο χώρος φόρτωσης διαμορφώνεται στα 5,8m3 και 6,6m3 αντίστοιχα, επιτρέποντας τη μεταφορά αντικειμένων μήκους έως 3,32 μέτρα. Ιδιαίτερο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Opel προσφέρει και εργοστασιακό κοτσαδόρο (ως έξτρα) με μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 1.000κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μπαταριών. Η βασική έχει χωρητικότητα 50kWh και αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα και η μεγαλύτερη 75kWh και αυτονομία έως 330 χλμ.

Το ηλεκτρικό σύστημα αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα. Οι μπαταρίες φορτίζουν μέσω  wall box (επιτοίχιος φορτιστής), ταχυφορτιστή και οικιακής πρίζας. Από δημόσιο σταθμό συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW, η μπαταρία των 50kWh αναπληρώνει ενέργεια σε ποσοστό 80% σε μισή ώρα και αυτή των 75kWh σε 45 λεπτά.

Η Opel προσφέρει ενσωματωμένους φορτιστές που διασφαλίζουν τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους φόρτισης και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χλμ). Ανάλογα με την αγορά και την υποδομή, το Vivaro-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11kW ή έναν μονοφασικό 7.4kW, στάνταρ.

Χάρη στις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου (e-remote) του «OpelConnect», οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή να προγραμματίζουν το σύστημα κλιματισμού (A/C) και τις ώρες φόρτισης.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπουν τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και ειδοποίησης ανίχνευσης υπνηλίας, η υπηρεσία LIVE Navigation4 με online πληροφορίες κυκλοφορίας, το Ηead up Display, το προσαρμοζόμενο cruise control, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, η αναγνώρισης σημάτων, οι αισθητήρες στάθμευσης, η οπισθοπορείας 180 μοιρών και η οθόνη αφής με δυνατότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης