Ένα εντυπωσιακό van, με φουτουριστική σχεδίαση και τεχνολογικές καινοτομίες που συναρπάζουν, παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή η Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα φιλοδοξεί μέσω του Vision Van να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στα ελαφρά επαγγελματικά και μάλιστα έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες ανάπτυξης του μοντέλου, χάρη στο πρόγραμμα adVANce. Μέσω αυτού θα επενδύσει το ποσό των 500.000 ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, με την προοπτική να το λανσάρει στην αγορά.

Το όχημα έχει ιδιαίτερα μοντέρνα σχεδίαση και κορυφαία αεροδυναμική. Φέρει ενσωματωμένα drones στην οροφή, τα οποία μπορούν να χειρίζονται οι επιβάτες από το εσωτερικό, εκτελώντας άμεσα και γρήγορα πολλαπλές παραδόσεις. Ηλεκτρικά αυτοματοποιημένοι είναι και οι χώροι φόρτωσης, κάνοντας τη ζωή του επαγγελματία πιο εύκολη και άνετη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes συνεργάζεται με τη Matternet για την εξέλιξη του συστήματος επικοινωνίας των drones. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έχουν εμβέλεια 20 χιλιομέτρων και θα μπορούν να μεταφέρουν πακέτα 20 κιλών με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα ανεξαρτήτως κυκλοφοριακών συνθηκών, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο παράδοσης και παραλαβής.

Στον χώρο φόρτωσης θα υπάρχει ένα ρομπότ που θα διευκολύνει τον οδηγό, ενώ το σύστημα Project Slider θα αναλάβει τη διαδικασία ταξινόμησης των δεμάτων και των πακέτων στους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους του οχήματος.  Ο χρήστης θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται κάθε δέμα, με τα προϊόντα να αναδύονται αυτόματα από τα «έξυπνα» ράφια, εξοικονομώντας χρόνο και χώρο.

Έπειτα από κάθε παραλαβή, το κεντρικό σύστημα του οχήματος θα υποδεικνύει στον οδηγό τη διαδρομή για την επόμενη παραγγελία του. Φυσικά, όλες αυτές οι high tech τεχνολογίες θα ελέγχονται από προηγμένες εφαρμογές. Τέλος, να αναφέρουμε πως το Vision Van είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με την αυτονομία να αγγίζει τα 270 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης