Την κορυφαία έκδοση του νέου 124 Spider με τα διακριτικά της Abarth παρουσίασε, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, η Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο roadster της ιταλικής φίρμας δέχθηκε τις περιποιήσεις του διάσημου οίκου με σήμα τον σκορπιό, αποκτώντας πιο σπορ χαρακτηριστικά και fun to drive προσανατολισμό. Διαθέτει νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, πίσω πτέρυγα, ζάντες 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μαύρο καπό, όπως το μοντέλο της δεκαετίας του 1970.

Αυθεντικά σπορ είναι και η καμπίνα, με τα δερμάτινα καθίσματα, το τιμόνι, τα όργανα με το κόκκινο φόντο και τις αλουμινένιες λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Η κατανομή βάρους είναι 50:50, το σύστημα ευστάθειας απενεργοποιείται πλήρως, ενώ το μπλοκέ διαφορικό είναι στάνταρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.4 MultiAir Turbo κινητήρας, ο οποίος στην περίπτωση του Abarth 124 Spider αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με αυτόματο με paddles στο τιμόνι, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι η καλύτερη στην κατηγορία, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Για τη βελτίωση του ήχου έχει τοποθετηθεί εξάτμιση Record Monza, τα αμορτισέρ είναι της Bilstein και τα φρένα προέρχονται από την Brembo. Η «καυτή» έκδοση του 124 Spider θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία τον Σεπτέμβριο, με την τιμή να ορίζεται στα 40.000 ευρώ, περίπου. Θα προσφέρεται σε πέντε χρώματα, το άσπρο «Turini 1975», το κόκκινο «Costa Brava 1972», το μπλε «Isola d’Elba 1974», το γκρι «Portogallo 1974» και το μαύρο «San Marino 1972».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης