Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Διαθέσιμη προς παραγγελία είναι στη χώρα μας η plug-in hybrid έκδοση του μικρομεσαίου hatchback της ισπανικής μάρκας. Πρόκειται για το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο της Cupra, ένα όχημα με σπορ σχεδίαση, υψηλές επιδόσεις, κορυφαίες τεχνολογίες και άριστη απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Cupra Leon e-Hybrid συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης 150 ίππων κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Συνδυαστικά, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο αποδίδει 245 ίππους και 400 Nm ροπής.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Η μπαταρία χωρητικότητας φορτίζει από απλή οικιακή πρίζα σε περίπου 3,5 ώρες, με την αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια να αγγίζει τα 52 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιταχύνει στα 0-100 σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα. H μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,4 λτ. στα 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 31 γρ./χλμ. Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα όχημα με χαμηλό κόστος χρήσης που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, φέρει ψηφιακές οθόνες και όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Την παράσταση στην καμπίνα κλέβει το σπορ τιμόνι με τα διακοσμητικά σε απόχρωση χαλκού και τα ημιμπάκετ καθίσματα.

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο τόσο σε hatchback αμάξωμα όσο και σε Sportourer.

Οι τιμές ξεκινούν από 38.990 και 39.990 ευρώ. Επίσης, κατά το λανσάρισμα, προσφέρεται και η ειδική έκδοση Launch Edition έναντι του ποσού των 41.990 ευρώ.

Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό

Εντυπωσιακά τα καθίσματα του Cupra Leon e-Hybrid

Ήρθε στην Ελλάδα το εντυπωσιακό Cupra Formentor

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης