Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αναβαθμισμένο αισθητικά, με πιο κομψό και σύγχρονο εσωτερικό, μοντέρνα χρώματα, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, πρωτοποριακά καθίσματα, αποδοτικούς κινητήρες και πλειάδα τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο C3 έκανε ντεμπούτο στην ελληνική αγορά, προσφέροντας οτιδήποτε επιζητεί ο υποψήφιος αγοραστής από ένα compact αυτοκίνητο. Οι τιμές του ξεκινούν από 13.500 ευρώ και φθάνουν έως τα 18.850€.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 12 συνολικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Ας τα δούμε αναλυτικά: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

FRONT PARKING ASSIST: Οι μπροστινοί αισθητήρες παρκαρίσματος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τις μετακινήσεις μέσα σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο σύστημα, περιλαμβάνει 6 αισθητήρες που με ηχητική ειδοποίηση βοηθούν τον οδηγό στο παρκάρισμα.

HANDS-FREE ENTRY AND START: Με το σύστημα αυτό, ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγάλει το κλειδί του αυτοκινήτου από την τσέπη του. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του, μόλις εκείνος το προσεγγίσει.

ACTIVE SAFETY BRAKE: Πρόκειται για το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί από τα 5 χλμ./ώρα, αναγνωρίζοντας πεζούς και αναβάτες. Αν ο οδηγός δεν κάνει κάποια ενέργεια μετά την ηχητική ειδοποίηση, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.

COFFEE BREAK ALERT: Το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με το πότε πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από την οδήγηση, μετά από δύο ώρες συνεχόμενης κίνησης με ταχύτητα πάνω από 65 χλμ./ώρα.

DRIVER ATTENTION ALERT: το σύστημα αυτό αξιολογεί την επαγρύπνηση του οδηγού προσδιορίζοντας τις πιθανές αποκλίσεις στην πορεία του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις.  Αυτή  η  λειτουργία  είναι  ιδιαίτερα  χρήσιμη  στους  μεγάλους  δρόμους  και  με ταχύτητες κίνησης από τα 65 χλμ./ώρα και πάνω.

ΑUTO HIGH BEAM: Αλλάζει αυτόματα τα φώτα  πορείας  και  τους προβολείς ανάλογα  με  την  κίνηση  στον  δρόμο.

REVERSING CAMERA: Η κάμερα  οπισθοπορείας ενεργοποιείται στέλνοντας εικόνα στην οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Η εικόνα αυτή, έχει και το σχετικό χρωματισμό, αναλόγως με την απόσταση που φαίνεται σε σχέση από κάποιο εμπόδιο.

HILL-START ASSIST: Αποτρέπει την ακούσια κίνηση του οχήματος προς τα πίσω για δύο δευτερόλεπτα αφού οδηγός πάρει το πόδι του από το φρένο σε ανηφόρα με κλίση μεγαλύτερη του 3%.

LANE DEPARTURE WARNING: Σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 60 χλμ./ώρα, ειδοποιεί  για  την  αλλαγή  κατεύθυνσης  και  λωρίδας  κυκλοφορίας  στον  δρόμο.  Όταν  το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της λωρίδας του χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητική, αλλά και οπτική ειδοποίηση.

BLIND SPOT MONITORING SYSTEM: Με  ένα  φωτεινό  εικονίδιο  στους  εξωτερικούς καθρέπτες, το σύστημα αυτό ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία κάποιου άλλου οχήματος στην «τυφλή» γωνία, πίσω δεξιά και αριστερά.

SPEED LIMIT RECOGNITION AND RECOMMENDATION: Η  αναγνώριση ορίων ταχύτητας  από το  αυτοκίνητο,  φτάνει  με  τη  σχετική  οπτική  ειδοποίηση στον οδηγό. Το σύστημα καταγράφει το όριο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως ταχύτητα για το cruise control. Λειτουργεί σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων που μπορεί να εμφανίζονται ως όρια ταχύτητας σε κάθε δρόμο, ενώ αναγνωρίζει ακόμα και το σήμα με το οποίο προσδιορίζεται η λήξη της ισχύος κάποιου ορίου.

CRUISE CONTROL/ SPEED LIMITER: Η ταχύτητα μπορεί να οριστεί από τον οδηγό για να τη διατηρήσει το cruise control χωρίς να χρειάζεται να κρατάει πατημένο το πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα, μπορεί να τεθεί και ένα όριο ταχύτητας, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβεί ο οδηγός.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης