Πριν από λίγους μήνες, το αφεντικό της Tesla Motors, Elon Musk, δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να εντοπίζει διάφορα εμπόδια και να προβλέπει ακόμα και τα ατυχήματα.

Όπως φαίνεται, το autopilot της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνει ήδη νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας, δικαιώνοντας τον πολυμήχανο Αμερικανό επιχειρηματία, ο οποίος έκανε λόγο για το καλύτερο σύστημα που κυκλοφορεί στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, σε αυτοκινητόδρομο του Αϊντχόβεν στην Ολλανδία, καταγράφηκε ένα απίστευτο περιστατικό. Το Tesla Model S κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα, όταν εντοπίζει το προπορευόμενο όχημα που επιταχύνει για να προσπεράσει από δεξιά. Το autopilot, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία, έχει αναγνωρίσει όλη την κίνηση και έχει προβλέψει τι θα συμβεί. Αμέσως δίνει σήμα στον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση και πατάει φρένο αυτόματα, μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν γίνει το ατύχημα.

Ο κάτοχος του Model S έμεινε άναυδος από την ταχύτητα με την οποία ενήργησε το autopilot, το γεγονός ότι αναγνώρισε τι θα συμβεί πριν γίνει οτιδήποτε και το πόσο γρήγορα σταμάτησε το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης