Μπορεί να είναι ένα station wagon αυτοκίνητο, αλλά είναι το μοναδικό που θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους όσοι λατρεύουν τους 4 τροχούς. Ο λόγος για το Audi RS6, του οποίου η νέα γενιά θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και αναμένεται να βάλει στην… πρίζα χιλιάδες υποψήφιους πελάτες.

Η καινούργια γενιά του Audi RS6 Avant έρχεται με πολλές αλλαγές που αφορούν κυρίως στο τεχνολογικό κομμάτι και με χαρακτηριστικά που θυμίζουν αγωνιστικό όχημα. Με 20άρες ζάντες, για παράδειγμα, διπλές εξατμίσεις και διαχύτη, η εικόνα που βγάζει είναι ένα κακό… αυτοκίνητο. Ακόμα πιο… κακό όμως γίνεται λόγω του κινητήρα των 4.0 λίτρων twin turbo V8, ο οποίος παράγει 560 ίππους και 700Nm ροπής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητήρια μονάδα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ η μόνιμη τετρακίνηση θα μετατρέπει το θηρίο της Audi σε… τρένο, όσον αφορά στο κράτημα (και αν αναλογιστούμε τη σημερινή γενιά). Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (χωρίς κόφτη φτάνει τα 305 χλμ./ώρα).

Απλώς… υπομονή!

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης