Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πολύ σύντομα η Audi αναμένεται να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο μοντέλο της σειράς e-tron, ένα υψηλών επιδόσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο coupe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει πριν τα τέλη του έτους στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Neckarsulm. Για την παραγωγή του, η Audi θα χρησιμοποιήσει τις πιο εξελιγμένες νέες τεχνολογίες, με τις τελικές πινελιές να εφαρμόζονται από πολύ εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα στοιχεία που θα εντυπωσιάσουν τους κατόχους στο e-tron GT, είναι το πρωτοποριακό e-sound. Εκτός από το υποχρεωτικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης (Acoustic Vehicle Alerting System – AVAS), το μοντέλο φέρει ένα ακόμη σύστημα προοδευτικού ηλεκτρονικού ήχου.

Αποτελείται από ένα μεγάλο ηχείο στο πίσω μέρος του αμαξώματος και δύο ηχεία στο εσωτερικό. Δύο μονάδες ελέγχου αναμιγνύουν συνεχώς τον ήχο του e-tron GT με βάση μεταβλητές όπως η ταχύτητα και η επιτάχυνση. Το μπροστινό εξωτερικό μεγάφωνο συνδέεται με ένα αντίστοιχο στο πίσω άκρο μαζί με δύο μεγάφωνα στις πίσω πόρτες για τον εσωτερικό ήχο. Οι συγκριτικά μεγάλες διαστάσεις τους, τους επιτρέπουν να αναπαράγουν με ακρίβεια συχνότητες μπάσων έως 65 Hz.

Ο οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιεί την ακουστική εμπειρία που εκπέμπει το αυτοκίνητο μέσω του «Audi drive select». Στο προφίλ άνεσης, το πίσω εξωτερικό μεγάφωνο παρέχει έναν εκλεπτυσμένο εξωτερικό ήχο και παραμένει ενεργό μέχρι την τελική ταχύτητα. Στη δυναμική λειτουργία, τα δύο εξωτερικά ηχεία δυναμώνουν την ένταση και την μεταφέρουν στο εσωτερικό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό σκηνικό ήχου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης