Μία προηγμένη τεχνολογικά ανάρτηση που αυξομειώνει την απόσταση κάθε τροχού ξεχωριστά, ρυθμίζει την κλίση και «διαβάζει» το οδόστρωμα, τοποθέτησε στο μεγάλο πολυτελές sedan η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προγνωστική ενεργή ανάρτηση, όπως ονομάζεται, φέρει ηλεκτρομηχανικούς μηχανισμούς που ρυθμίζουν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία κάθε τροχού, ανυψώνουν ή κατεβάζουν καθέναν ανεξάρτητα και διαχειρίζονται το ύψος του αμαξώματος αυτόματα.

Μία κάμερα που υπάρχει στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου σκανάρει το οδόστρωμα μέσω αισθητήρων. Στη συνέχεια το λογισμικό συγκεντρώνει τα δεδομένα, τα αναλύει και δίνει εντολή στην ανάρτηση να λειτουργήσει αντίστοιχα. Όλα αυτά γίνονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογα με τις συνθήκες, την ποιότητα του οδοστρώματος και την ταχύτητα, η προγνωστική ενεργή ανάρτηση μειώνει την κλίση του αυτοκινήτου από τις 5 στις 2 μοίρες. Έτσι, σε μία διαδρομή με συνεχόμενες στροφές, το Α8 παραμένει ακλόνητο. Επίσης, σηκώνει το αμάξωμα κατά 85 χλστ. σε μόλις πέντε δέκατα του δευτερολέπτου ή το κατεβάζει αντίστοιχα, προσφέροντας μία εκπληκτική αίσθηση κύλισης, ειδικά σε δρόμο με λακκούβες.

Η προγνωστική ενεργή ανάρτηση είναι διαθέσιμη προαιρετικά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις TFSI του A8 και φυσικά στο κορυφαίο S8.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης