Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Κομψό, εκλεπτυσμένο, πρακτικό, πολυτελές, ισχυρό, τεχνολογικά προηγμένο και οικονομικό. Η plug-in hybrid έκδοση του μεγάλου station wagon της Audi έχει όλα όσα επιθυμεί ο σύγχρονος οδηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το A6 Avant 55 TFSI e Quattro διακρίνεται για τον δυναμισμό και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά. Διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων του εξωτερικού πακέτου S line, των ζαντών 19 ιντσών, των κόκκινων δαγκάνων των φρένων, του Audi virtual cockpit, των προβολέων Matrix LED, της σπορ ανάρτησης και των σπορ καθισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν δίλιτρο TFSI βενζινοκινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 367 ίππους και τα 500 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Χάρη στην μπαταρία των 14,1 kWh, το station μπορεί να καλύψει 51 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και με μέγιστη ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 1,9 έως 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 44-48 CO2.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ κίνησης (EV για ηλεκτροκίνητη οδήγηση, Hybrid για τον αποτελεσματικό συνδυασμό των δύο τύπων κίνησης και Hold για εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας).

Η φιλοσοφία κίνησης του Audi PHEV έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής του οδήγησης ηλεκτρικά και επομένως με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Για τον σκοπό αυτόν, εκτός του συστήματος πλοήγησης γίνεται χρήση στοιχείων κυκλοφορίας, του στυλ οδήγησης του οδηγού, δεδομένων από αισθητήρες όπως η κάμερα και το ραντάρ.

H μπαταρία επαναφορτίζεται σε περίπου 2,5 ώρες. Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 140.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Μέσω της εφαρμογής myAudi διαθέτει έναν προγραμματιστή δρομολογίων που δείχνει πού βρίσκονται τα τερματικά φόρτισης.

Στη Γερμανία, το Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro είναι διαθέσιμο προς παραγγελία με τιμή εκκίνησης τα 71.940 ευρώ. Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει τους επόμενους μήνες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης