Η εντυπωσιακή Series 8 Coupe μπήκε στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Dingolfing, με τις παραδόσεις του εξαίσιου premium coupe να ξεκινούν τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με την έναρξη κατασκευής του πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, έχει η ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση και των πρώτων V8 κινητήρων. Το οκτακύλινδρο μοτέρ τεχνολογίας TwinPower Turbo, χωρητικότητας 4,4 λίτρων και απόδοσης 530 ίππων, παράγεται στο Μόναχο και διακρίνεται για την τεχνολογική ακρίβεια και ποιότητα.

Ο κινητήρας χαρακτηρίζεται ως ένα «διαμάντι» της μηχανολογίας. Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις πιο high-tech μεθόδους από εξειδικευμένους μηχανικούς, συνδυάζοντας την άριστη λειτουργία με τις αγωνιστικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία παραγωγής του V8 είναι εξατομικευμένη. Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του BMW Group στο Landshut, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την ποιότητα, όπως ροπές σύσφιξης για μπουλόνια και διάκενα βαλβίδων.

Η ανταλλαγή δεδομένων εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιούνται κατάλληλα εργαλεία και ροπές σύσφιξης για τον αντίστοιχο κινητήρα σε όλους τους σταθμούς συναρμολόγησης. Επιπλέον, βασικά εξαρτήματα όπως έδρανα, μπιέλες ή κυλινδροκεφαλές αποκτούν έναν ατομικό κωδικό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρακολουθείται με ακρίβεια η εξέλιξη κάθε εξαρτήματος, από τη λήψη μέχρι την εγκατάστασή του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης