Ένα από τα κορυφαία σπορ τετραθέσια ανοικτά μοντέλα της αγοράς παρουσίασε η Bentley. Η νέα Continental GT Convertible αποτελεί τον ορισμό της φινέτσας, του κύρους και της πολυτέλειας, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φίρμα κάνει λόγο για ένα καθαρόαιμο premium convertible. Η αναδιπλούμενη οροφή χαρακτηρίζεται ως ένα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας και αντοχής. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επτά αποχρώσεων για τη «σκεπή». Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά και το παραδοσιακό ύφασμα tweed με την ιδιαίτερη τεχνοτροπία που λατρεύουν οι Βρετανοί.

Η οροφή μπορεί να λειτουργήσει σε ταχύτητες έως 48 χλμ./ώρα, με την ηχομόνωση να είναι εκπληκτική. Σύμφωνα με την Bentley, το επίπεδο θορύβου έχει μειωθεί κατά 3 ντεσιμπέλ, απομονώνοντας τελείως την καμπίνα από το εξωτερικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είναι κατά 20% ελαφρύτερο σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, με το βάρος να περιορίζεται στα 2.414 κιλά. Παράλληλα, η ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 5%. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι ακριβώς ίδιοι με την coupe έκδοση, ωστόσο το πορτμπαγκάζ περιορίζεται στα 235 λίτρα χωρητικότητας λόγω του μηχανισμού της οροφής. 

Η αισθητική της καμπίνας δεν επιδέχεται κριτική. Κάθε επιφάνεια του σαλονιού της Continental GT Convertible καλύπτεται από δέρμα, ύφασμα, βελούδο και ξύλο. Τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά με 20 διαφορετικές ρυθμίσεις, τιμόνι και υποβραχιόνιο διαθέτουν λειτουργία θέρμανσης, η κεντρική οθόνη είναι διαστάσεων 12,3 ιντσών και ο πίνακας οργάνων ψηφιακός.

Τα ηχοσυστήματα Naim 18 ηχείων και 2.200 Watt ή Bang & Olufsen 1.500 watt με 16 ηχεία εγγυώνται άριστα ήχο. Για όσους αναζητούν την αποκλειστικότητα υπάρχει και το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.

Πατάει σε ζάντες 21 ιντσών και προαιρετικά 22΄΄, τα φρένα αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 420 χλστ. και 380 χλστ. με δεκαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, η αερανάρτηση είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη και η εξάτμιση φέρει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες για προσαρμογή του ήχου ανάλογα με τις συνθήκες.

Για την κίνηση φροντίζει ο W12 κινητήρας 6.0 λίτρων biturbo απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής. Το πανίσχυρο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με τις επιδόσεις να θυμίζουν supercar. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει το σύστημα ενεργής τετρακίνησης, μεταφοράς ροπής (torque vectoring) και ελέγχου κλίσης του αμαξώματος στις στροφές. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Sport, Comfort, Bentley και Custom). Όσο για τη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP βρίσκονται στα 12,4 λτ./100 χλμ. και 284 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης