Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν θεωρούμε πως υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που να αμφισβητεί το γεγονός πως ο Michael Jordan ήταν ο καλύτερος, ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών. Και τόσο ταλέντο, του αποκόμισε εκτός από εκατοντάδες τρόπαια, πάνω από 2 δις. δολάρια περιουσία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τέτοιο τραπεζικό λογαριασμό, έχει την δυνατότητα και την άνεση να αγοράζει μόνο τα καλύτερα. Και αυτό έκανε. Ο λόγος για το καινούργιο τετράτροχο απόκτημα του μία υπερσπάνια Hennessey Venom F5 Roadster, μία από τις συνολικά 30 που θα κατασκευαστούν.

Μάλιστα η ίδια η Hennessey Performance δημοσίευσε τη φωτογραφία του CEO της εταιρείας John Hennessey να στέκεται μαζί με τον Michael Jordan μπροστά από το Venom F5 Roadster στο ιδιωτικό γκολφ κλαμπ του Jordan στη Φλόριντα που ονομάζεται Grove XXII.

Το αυτοκίνητο κοστίζει 3 εκατ. δολάρια ενώ διαθέτει ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 6,6 λίτρων που τοποθετείται στη μέση. Αποδίδει 1.817 ίππους και 1.617 Nm ροπής, ενώ εξοπλίζεται με ένα ημιαυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων, μονού συμπλέκτη. Η Hennessey ισχυρίζεται ότι το supercar μπορεί να ξεπεράσει τα 482χλμ./ώρα την ώρα, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι είναι “το ταχύτερο και ισχυρότερο cabrio στον κόσμο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Venom F5 Roadster μοιάζει πολύ με το κουπέ αδελφάκι του, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν στην καμπίνα, η οποία διαθέτει ένα αφαιρούμενο πάνελ οροφής από ανθρακονήματα που ζυγίζει μόλις 18 κιλά. Το νέο ανθεκτικότερο γυαλί στο πίσω μέρος παρέχει μια ματιά στον ισχυρό κινητήρα πίσω από τον χώρο των επιβατών. Το γυαλί είναι κατασκευασμένο από υλικό που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες άνω των 537 βαθμούς Κελσίου.

Η έλλειψη οροφής του Roadster αυξάνει το βάρος του, αλλά όχι πολύ. Η κανονική F5 ζυγίζει 1.359 κιλά, ενώ η F5 Roadster ζυγίζει κάτω από 1.406 κιλά, οπότε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ο Jordan είναι ένας από τους μόλις 30 ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους μια F5 Roadster.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης