Τη δόξα της αστυνομίας του Ντουμπάι φαίνεται πως θέλει να «κλέψει» η αντίστοιχη υπηρεσία του Αμπού Ντάμπι, προσθέτοντας στον στόλο της το απίστευτο Lykan Hypersport, αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το ακριβότερο και πιο σπάνιο περιπολικό παγκοσμίως, καθώς το μοντέλο θα παραχθεί σε μόλις επτά μονάδες. Η εταιρεία παραγωγής W Motors με έδρα το Λίβανο, το χαρακτηρίζει ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά hypercar και το πιο πολυτελές.

Τα δερμάτινα καθίσματα στην καμπίνα έχουν χειροποίητες χρυσές ραφές, ενώ στο ταμπλό, στην κονσόλα, στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες, υπάρχουν διακοσμητικά από ανθρακονήματα, τιτάνιο και πολύτιμες πέτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 3.7 twin turbo κινητήρα, απόδοσης 770 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 395 χλμ./ώρα.

Φανταζόμαστε πως η αστυνομία του Αμπού Ντάμπι έχει επιλέξει τον αστυνομικό που θα οδηγεί το Lykan Hypersport. Αυτό που αναρωτιόμαστε όμως, είναι ποιος πήρε το ειδικό ρολόι Cyrus Klepcys, αξίας 200.000 δολαρίων, που έδινε ως δώρο η W Motors μαζί με το αυτοκίνητο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης