Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η Mercedes να μην έχει επιβεβαιώσει (ή διαψεύσει) το συγκεκριμένο ποσό ακόμα, όμως οι φήμες οργιάζουν πως η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 300 SLR πωλήθηκε σε δημοπρασία για 136 εκατ. ευρώ.
Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε μιλάμε με διαφορά για το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 76 εκατ. ευρώ που είχε πουληθεί μία Ferrari 250 GTO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους δεν γνωρίζουν, μόνο δύο τέτοια θρυλικά μοντέλα κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1950 ενώ έχουν το παρατσούκλι Uhlenhaut, αφού ο τότε επικεφαλής του τμήματος δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας, Rudolf Uhlenhaut, άρχισε να χρησιμοποιεί ένα ως εταιρικό του αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια, ήταν ουσιαστικά ένα νόμιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έμελλε να γράψει ιστορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση με μόλις 10 καλεσμένους οι οποίοι πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχε θέσει η εταιρία, και έλαβε χώρα μία ιδιαίτερη δημοπρασία.  Δεδομένης της εννιαψήφιας τιμής και της εξαιρετικής αποκλειστικότητας του οχήματος, είναι πιθανό να μην λάβουμε ποτέ την πλήρη ιστορία αυτής της φημολογούμενης συμφωνίας.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει συνολικά 1117 κιλά και έχει μήκος 4.30μ. με την ημερομηνία παραγωγής του να είναι το 1955. Εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο κινητήρα απόδοσης 314 ίππων και 310 Nm ροπής, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Εντυπωσιάζει η τελική του ταχύτητα στα 284χλμ./ώρα και φυσικά το απίθανο στυλ του, ειδικά εάν αναλογιστούμε την εποχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν η εταιρία επιβεβαιώσει το ποσό, τότε μιλάμε για ένα ρεκόρ που ίσως χρειαστούν άλλα 70 χρόνια για να σπάσει.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης