Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H παραγωγή του ΜΟΚΕ γίνεται σε συνεργασία με την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Tier 1, Fablink Group. Το ύψος της σημαντικής αυτής επένδυσης αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την κατασκευή και την περαιτέρω βελτίωση του ΜΟΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, στη Μ. Βρετανία τα ΜΟΚΕ είναι διαθέσιμα για παραγγελία από σήμερα, με αρχική τιμή 20.000 λίρες, η οποία επιβαρύνεται με φόρους και προμήθεια αντιπροσώπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MOKE International, Isobel Dando, αναφερόμενος στην επιστροφή του ΜΟΚΕ, δήλωσε: Η πλήρης παραγωγή του MOΚΕ στη Μ. Βρετανία αντιπροσωπεύει την επιστροφή ενός από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα του έθνους μας. 

Από την αναβίωσή του το 2017, έχουμε προσελκύσει τους λάτρεις του οχήματος και πλέον παρουσιάζουμε ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο, με τέλειο συνδυασμό διασκέδασης, χρησιμότητας και υπαίθριων συγκινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Άμεσα αυξήθηκε η ζήτηση του ΜΟΚΕ στην εγχώρια αγορά και επιβεβαίωσε την πρόθεσή μας να επεκτείνουμε τις πωλήσεις στα παραθαλάσσια θέρετρα σε όλο τον κόσμο ως το «απόλυτο όχημα».

Το νέο αναβαθμισμένο ΜΟΚΕ διαθέτει έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα με injection, βελτιωμένη ανάρτηση για καλύτερο κράτημα, σταθερότητα στο φρενάρισμα, ενώ διατίθεται σε δύο εκδόσεις: με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το όχημα είναι επίσης ελαφρώς μεγαλύτερο για να παρέχει περισσότερο χώρο στην καμπίνα. Χαρακτηριστικά που στο παρελθόν θεωρούνταν πολυτέλεια, όπως το υδραυλικό τιμόνι και το θερμαινόμενο παρμπρίζ, τώρα, φυσικά, έρχονται ως στάνταρ.

Οι λάτρεις του είδους μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από μια ποικιλία χρωμάτων και αξεσουάρ που θα κάνει το δικό τους ΜΟΚΕ μοναδικό. 
Τον Ιούλιο του 2021, η εταιρεία κάλεσε τους πελάτες της να «γίνουν κομάντο» με το limited edition «Military Spec» με ένα όχημα αρκετά ανθεκτικό, ώστε να μπορεί να πέφτει από αεροπλάνο σε πολεμικές επιχειρήσεις, για να τιμήσει τον πρώτο θρυλικό σχεδιαστή του Mini Moke, τον ελληνικής καταγωγής Sir Alec Issigonis.

Ο «Έλληνας Θεός», όπως τον αποκαλούσαν οι Βρετανοί, Αλέξανδρος Ισιγώνης, έγινε γνωστός με τη δημιουργία και τον σχεδιασμό του ΜΙΝΙ το 1959. Γεννήθηκε στην Σμύρνη στις 18 Νοεμβρίου του 1906 και σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Σάρεϊ του Λονδίνου. Στις 22 Ιουλίου του 1969 τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ με τον τίτλο του Σερ, κατά τη διάρκεια τελετής στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Απεβίωσε από πνευμονία το 1988, στη Μ. Βρετανία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης