Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από μία έρευνα της Toyota, σύμφωνα με την οποία το 66% των καταναλωτών πιστεύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κινητήρα βενζίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2019 και 2021 παραμένει η ίδια παραπληροφόρηση
Η ιαπωνική φίρμα πραγματοποίησε μία έρευνα θέλοντας να ανακαλύψει πόσο εξοικειωμένος είναι ο κόσμος με την ιδέα της ηλεκτροκίνησης και τη τεχνολογία γύρω από αυτή. Η ερώτηση ήταν πολύ απλή: Έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κινητήρα βενζίνης ή όχι; Και ενώ φαντάζει τόσο απλό, το 66% απάντησε Ναι…
Μάλιστα το ίδιο ακριβώς ποσοστό είχε δώσει την ίδια απάντηση και το 2019 όταν είχε γίνει πρώτη φορά η έρευνα, αποδεικνύοντας πως σε αυτή την διετία δεν άλλαξε η κατάσταση. Στη συνέχεια ερωτήθηκαν εάν τα υβριδικά αυτοκίνητα πρέπει να φορτιστούν για να οδηγηθούν, με το 75% να απαντάει ξανά λανθασμένα ναι. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει μιας και ανά πάσα στιγμή μπορείς να βάλεις μπροστά και να ξεκινήσεις.

Οι υπεύθυνοι της Toyota δήλωσαν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις ελλιπείς γνώσεις του κοινού, ειδικά εάν αναλογιστούμε πως το πρώτο υβριδικό της ιαπωνικής φίρμας Toyota Prius παρουσιάστηκε σχεδόν 20 χρόνια πριν. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, η Toyota προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σχετικά με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αλλά και τις διαφορές στην τεχνολογία ανάμεσα στα υβριδικά μοντέλα. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη λανσάρει ένα ειδικό κέντρο εκμάθησης που διδάσκει στους αγοραστές μερικά από τα βασικά μέσω εκπαιδευτικών βίντεο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης