Παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από ειδικούς και κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche είχε αναφέρει τότε ότι το πρωτότυπο Mission E Cross Turismo είναι πολύ κοντά στο να περάσει στην παραγωγή. Επτά μήνες αργότερα, το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας άναψε το «πράσινο φως» και το αυτοκίνητο θα μπει στο εργοστάσιο.

Το εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο crossover coupe θα κατασκευαστεί στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Zuffenhausen, δίπλα στην Taycan, με τη γερμανική φίρμα να προχωρά στην πρόσληψη επιπλέον 300 εξειδικευμένων μηχανικών. Ο επικεφαλής της μάρκας, Oliver Blume, ξεκαθάρισε πως η έκδοση παραγωγής βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο concept, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για το 2021. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι δεν έγινε καμία αναφορά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου παραγωγής, το πρωτότυπο έχει μήκος 4,95 μέτρα, φέρει ενεργή αερανάρτηση που μεταβάλλει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 600 ίππων. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Αυτό που κάνει τη διαφορά στο αυτοκίνητο είναι οι προηγμένες μπαταρίες 800V που παρέχουν ενέργεια στα ηλεκτρικά μοτέρ. Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία τους και το πρωτοποριακό σύστημα ταχυφόρτισης, μπορούν σε τέσσερα μόλις λεπτά φόρτισης να προσφέρουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων και σε 15 λεπτά αυτονομία 400 χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης