Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγο πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του πανίσχυρου premium hatchback, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ορισμένες από τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο Audi RS3 θα συνεχίσει να προσφέρεται ως Sportback και Sedan. Αμφότερα, τροφοδοτούνται από τον πεντακύλινδρο 2,5 TFSI κινητήρα βενζίνης απόδοσης άνω των 400 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro και του αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων S tronic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 290 χλμ./ώρα. Η Audi κάνει λόγο για την επιτομή της Μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιαστεί επίσημα. συναρπαστικής οδήγησης, για ένα hot hatch που θα ξετρελάνει τους κατόχους.

Εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα, μεταξύ των οποίων είναι το «drift mode» για εύκολες πλαγιολισθήσεις και το «RS Torque Splitter», το οποίο κατανέμει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις στροφές και ευελιξία σε συνθήκες υψηλής πίεσης.

Το RS3 είναι το πρώτο μοντέλο της Audi που εξοπλίζεται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, κάνοντας την κίνηση, κυρίως στην πίστα, πραγματική απόλαυση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πύραυλοι εδάφους» τα νέα Audi RS3 Sportback και RS3 Sedan

Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα της Audi που μπορείτε να αγοράσετε

Το νέο τιμόνι της Audi έχει 18 λειτουργίες

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης