Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η αγωνιστικών προδιαγραφών Mustang Mach 1, η πιο γρήγορη έκδοση του θρυλικού muscle car της Ford, ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη. Με εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο 10άρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φίρμα, τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να παραδίδονται στους τυχερούς πελάτες. Το συγκεκριμένο όχημα είναι ένα από τα πιο απολαυστικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές του, τα μοναδικά αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά και τα βελτιωμένα συστήματα ψύξης που αυξάνουν τόσο την ευελιξία όσο και τη σταθερότητα σε απόδοση στην πίστα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

460 «άγριοι» ίπποι

Εκπληκτικά σταθερό και ευέλικτο τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο.

Ο αλουμινένιος V8 5.0 λίτρων κινητήρας της Mustang Mach 1 υιοθετεί χαρακτηριστικά όπως το σύστημα Open Air Induction System, μία πολλαπλή εισαγωγής και πεταλούδες 87 mm σε συνδυασμό με έμμεσο και άμεσο ψεκασμό χαμηλής και υψηλής πίεσης του καυσίμου αντίστοιχα, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 460 ίππων στις 7.250 σ.α.λ. και ροπή 529 Nm στις 4.900 σ.α.λ.

Το μοτέρ συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων TREMEC με τεχνολογία rev-matching και τη δυνατότητα flat shift για ταχύτατες αλλαγές, όσο και με το προηγμένο αυτόματο 10 σχέσεων.

Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα με το μηχανικό κιβώτιο και σε 4,4΄΄ με το αυτόματο.

Στα 400 μέτρα επιταχύνει σε 13 και 12,6 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 267 χλμ./ώρα στην πρώτη περίπτωση και τα 249 χλμ./ώρα στη δεύτερη.

Φυσικά ένα αυθεντικό sport car όπως αυτό πρέπει να έχει και τα κατάλληλα φρένα. Η Ford έχει εξοπλίσει τη Mustang Mach 1 με 6πίστονες δαγκάνες της Brembo, οι οποίες εξασφαλίζουν αποστάσεις φρεναρίσματος από τα 100 χλμ./ώρα στα 0 σε λιγότερο από 32 μέτρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα έναντι του ποσού των 81.768 ευρώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σας παρουσιάζουμε τη νέα ηλεκτροκίνητη Mustang που έφθασε στην Ελλάδα

Αυτή η Shelby GT500 αγγίζει τους 1.000 ίππους!

Ηχοσύστημα μέσα στο ταμπλό για το ηλεκτρικό SUV της Ford

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης