Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το νέο Kia  Ceed, 3ης γενιάς, έχει δεχθεί τολμηρές και σύγχρονες βελτιώσεις.Με επανασχεδιασμένο  το μπροστινό μέρος δίνει μια πιο σπορ δυναμική εμφάνιση ενώ αρκετές τροποποιήσεις έγιναν και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kia Ceed ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Kia που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη ειδικά για τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις και απαιτήσεις. Παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Zilina της Σλοβακίας και από εκεί διατίθεται σε όλη την Ευρώπη.

Οι κινητήρες 

Η νέα γκάμα Ceed προσφέρει στους αγοραστές μια ολοκληρωμένη επιλογή κινητήρων βενζίνης  1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων, τεχνολογίας  Smartstream καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100PS έως 136PS. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι η τεχνολογία κινητήρα Smartstream ; Είναι η τεχνολογία κινητήρα συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης  βαλβίδων της Kia (CVVD) που επιτυγχάνει καλύτερη απόδοση καυσίμου.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων που παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία αντικατέστησε τον προηγούμενο 1,4 λίτρων T-GDi. Συνδυάζεται είτε με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160PS ενώ προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων. 

Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο diesel 1.6 με 136PS, διατίθεται μόνο ως 48V υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με 7DCT κιβώτιο.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν για πρώτη φορά την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 turbo που έχει ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Το σύστημα iMT «clutch-by-wire» συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου του συστήματος MHEV και στη μείωση των εκπομπών CO2, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση  του οδηγού ενός συμβατικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.Τώρα το χειρόφρενο είναι με ηλεκτρονικό διακόπτη, πιο εύκολο στη χρήση.

Το νέο Ceed  διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia που είναι ένα απλοποιημένο γραφικό του ονόματος της εταιρείας που αντικατοπτρίζει το motto  «movement that inspires». Βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με την «tiger nose» μάσκα ενώ στα πλάγια οι δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα συμπληρώνουν τον μπροστινό προφυλακτήρα δημιουργώντας μια πιο σπορ εμφάνιση.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το αναβαθμισμένο Kia Ceed 3ης γενιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης