Τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, όπως το νέο supercar της ιταλικής φίρμας, εξοπλίζονται με τα πιο προηγμένα συστήματα και τεχνολογίες. Παράλληλα, φέρουν ειδικά ελαστικά που αντέχουν στις υψηλές πιέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια 488 Pista φοράει το Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 διαστάσεων 245/35 ZR20 εμπρός και 305/30 ZR20 πίσω. Το ελαστικό σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το μοντέλο της Ferrari και είναι κατάλληλο τόσο για την πίστα όσο και για καθημερινή χρήση στον δρόμο.

Σύμφωνα με τη Michelin, προσφέρει βελτιωμένους χρόνους γύρου, παρέχοντας μεγαλύτερη πρόσφυση και πιο σπορ χειρισμό, σταθερές επιδόσεις και άριστη ισορροπία μεταξύ των δύο αξόνων. Η περίοδος ανάπτυξης του ελαστικού διήρκεσε 14 μήνες και για την τελειοποίησή του έγιναν τεστ προσομοίωσης από τους μηχανικούς της Ferrari.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης, παρήχθησαν περισσότερα από 1.100 πρωτότυπα ελαστικά. Οι δοκιμές έγιναν στο κέντρο της Michelin στο Ladoux στη Γαλλία και στις πίστες Fiorano και Nardo στην Ιταλία, με τους ειδικούς να καλύπτουν 1.800 χιλιόμετρα.

Το Pilot Sport Cup 2 ενσωματώνει δύο βασικές καινοτομίες:

– ένα προσαρμοσμένο σκάλισμα πέλματος, με αυξημένη ακαμψία του πλευρικού τοιχώματος για να απορροφά τις εγκάρσιες δυνάμεις και να στρίβει ταχύτερα

– και μία ειδική ζώνη αραμίδης που βελτιστοποιεί την ευκολία χειρισμού.

Ουσιαστικά, το ελαστικό χρησιμοποιεί την τεχνολογία «πολλαπλών μειγμάτων», διαθέτοντας διαφορετικά μείγματα γόμας στο εσωτερικό και εξωτερικό τμήμα του πέλματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι της Michelin μεγιστοποίησαν το αποτύπωμά του σε όλες τις περιστάσεις και εξασφάλισαν την απόδοσή του ακόμη και κάτω υπό έντονη βροχόπτωση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης