Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Volkswagen παρουσίασε με κάθε επισημότητα την κορυφαία εκδοχή του επιτυχημένου εμπορικά compact SUV, δίνοντας στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το T-Roc R διακρίνεται για την σπορτίφ εμφάνιση και τις υψηλές επιδόσεις. Τροφοδοτείται από τον γνωστό 2.0 TFSI κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion, η ανάρτηση είναι πιο σκληρή και το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 20 χλστ., τα φρένα είναι μεγαλύτερα και οι δαγκάνες φέρουν την υπογραφή R, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 18 ίντσες. Προαιρετικά, προσφέρονται ελαστικά διαστάσεων 235/40 με ζάντες 19 ιντσών και ενεργές» αναρτήσεις DCC.

Το bodykit είναι σαφώς πιο επιθετικό, περιλαμβάνοντας ευμεγέθεις προφυλακτήρες, σύστημα εξάτμισης της Akrapovic με τετραπλές απολήξεις, διαχύτη, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πίσω πτέρυγα και spoiler.

Στο σαλόνι ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με το υλικό microfibre και το λογότυπο R στην πλάτη, το flat bottom τιμόνι, τα paddles αλλαγής των σχέσεων, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, η μεγάλη οθόνη αφής στην κονσόλα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την έναρξη της εμπορικής πορείας του T-Roc R στις ευρωπαϊκές αγορές, θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης