Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ηλεκτρικό σήμερα κοντράρετε στην ευθεία με τους καλύτερους πρωταγωνιστές της αγαπημένης ιταλικής σχολής. Ένα «πειραγμένο» Tesla από την εταιρία Unplugged Performance με πάνω από 1.000 άλογα και επιτάχυνση 0-100 σε κάτω από 2 δευτ. είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος των ηλεκτρικών supercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέναντι του στέκονται στην ίδια ευθεία τα καλύτερα ιταλικά μοντέλα της τελευταίας 20εταίας με V12 κινητήρα. Το πρώτο από τα τρία αυτά είναι και το πιο γνωστό και σημαντικό. Ο λόγος για την Ferrari Enzo με τον V12 6λτ. κινητήρα απόδοσης 651 ίππων με 0-100 σε κάτω από 4 δευτ. και τελική ταχύτητα στα 349χλμ./ώρα.

Ακολουθεί η Maserati MC12 του 2004, που είναι σαν ξάδερφος της Enzo, γιατί χρησιμοποιεί τον ίδιο V12 6,0 λίτρων με τη Ferrari, μόνο που έχει λίγο λιγότερη ισχύ στους 621 ίππους. Ωστόσο, μπορεί να επιταχύνει στα 100χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα στα 329χλμ./ώρα.

Το νεότερο από τα τρία αυτοκίνητα με αέριο που αντιμετώπισαν το Tesla Model S Plaid είναι η Ferrari F12 του 2012, η οποία έχει συνολική ισχύ 730 ίππων από τον V12 των 6,3 λίτρων που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, εμπνευσμένο από την F1. Χρειάζεται λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει στα 100χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα στα 339χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αριθμοί λένε ότι το Tesla Model S Plaid θα καταβροχθίσει σιωπηλά οτιδήποτε συναντήσει σε έναν αγώνα επιτάχυνσης. Ταυτόχρονα, ο ήχος του βρυχηθμού των V12 κινητήρων καθώς ανεβαίνουν στροφές μπορεί να κάνει κάποιους από εσάς να θυμηθείτε εκείνες τις αφίσες των supercar που ήταν κρεμασμένες στους τοίχους των παιδικών δωματίων.

Δείτε το βίντεο και πείτε μας τη γνώμη σας για αυτόν τον αγώνα – περιμένατε διαφορετικό αποτέλεσμα;

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης