Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από τότε που παρουσιάστηκε το Tesla Model S Plaid, αποτελεί πρωταγωνιστή σε κάθε συζήτηση που γίνεται για εξωφρενικά γρήγορα αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα, έχουμε δει πάρα πολλούς αγώνες drag του Model S Plaid, αρκετούς για να πούμε ότι είναι η πιο υπολογίσιμη δύναμη όσον αφορά την επιτάχυνση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Audi R8 δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα αναφέραμε αν σκεφτόμασταν υποψήφιους αντιπάλους σε αγώνα drag με το Model S Plaid – τουλάχιστον σε stock μορφή. Όταν είναι πειραγμένο όμως, φαίνεται ότι διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να νικήσει το Tesla των κορυφαίων προδιαγραφών, και αυτό το βίντεο από το Drag Times στο YouTube είναι η απόδειξη.

Στο βίντεο θα δείτε το Model S Plaid του Brooks και ένα βελτιωμένο Audi R8. Το Model S Plaid, φυσικά, αποδίδει 1.020 ίππους και άφθονη στιγμιαία ροπή από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του. Είναι τετρακίνητο και τη στιγμή του αγώνα, είχε 90% φόρτιση στην μπαταρία του.  Το R8, με δύο turbo αποδίδει πλέον 1.300 άλογα, είναι επίσης τετρακίνητο και έχει 7άρι αυτόματο σασμάν. Η ιπποδύναμη είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το Audi, συν το γεγονός ότι το R8 είναι 454 κιλά ελαφρύτερο από το Tesla.

Όπως αναμενόταν, το Tesla Model S Plaid νίκησε το R8 στη εκκίνηση, με την άμεση ροπή του και πήρε προβάδισμα έναντι του γερμανικού κουπέ. Ωστόσο, η πίστα drag strip ήταν απλά πολύ μεγάλη για το Tesla, καθώς το R8 κατάφερε να καλύψει τη διαφορά πριν από το τέλος του τέταρτου του μιλίου και τελικά κέρδισε τον πρώτο γύρο. Ήταν η ίδια ιστορία και στον δεύτερο γύρο; Παρακολουθήστε το βίντεο για να το μάθετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης