Το ποσό των 5 δις ευρώ θα επενδύσει το διάστημα 2020-2025 η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία για την ανάπτυξη νέων μοντέλων, την ηλεκτροκίνηση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα θα προχωρήσει στη πρόσληψη περισσοτέρων από 150 προγραμματιστών λογισμικού που θα καθοδηγήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, θα δημιουργήσουν προϊόντα και λύσεις για την ενίσχυση των μαρκών Seat και Cupra, και θα προσδιορίσουν ψηφιακές λύσεις για τον όμιλο Volkswagen.

Όσο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο πρόεδρος της εταιρείας, Carsten Isensee, έκανε λόγο για ένα από τα πιο δύσκολα εξάμηνα στην ιστορία της Seat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O επικεφαλής εξέφρασε μέτρια αισιοδοξία για την πρόοδο της επιχείρησης τους επόμενους μήνες, δηλώνοντας: «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια μικρή βελτίωση καθώς ξαναρχίσαμε την δραστηριότητα μας. Είμαστε σίγουροι για ανάκαμψη, τουλάχιστον εν μέρει, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Το εργοστάσιο του Martorell ανέκτησε σχεδόν τελείως το ρυθμό παραγωγής και σήμερα παράγει περίπου 1.900 οχήματα ημερησίως, ενώ τα εργοστάσια της Βαρκελώνης και της Componentes είναι επίσης κοντά στο να επιστρέψουν σε όγκους παραγωγής προ-κορωνοϊού».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης