Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά τους diesel, η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι καταργεί οριστικά και τα μηχανικά σύνολα βενζίνης από την γκάμα του οικογενειακού μοντέλου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξηλεκτρισμού, η Ford ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής όλες οι εκδόσεις του Mondeo θα φέρουν πλήρως υβριδικά συστήματα κίνησης. Τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Hybrid είναι τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται.

Για παράδειγμα, το Mondeo Hybrid αύξησε το μερίδιό του κατά 25% στη Γηραιά Ήπειρο φέτος, με τις αγορές της Βρετανίας και της Ιταλίας να κυριαρχούν όσον αφορά στη δημοτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρυσι, η Ford διεύρυνε την οικογένεια Mondeo Hybrid λανσάροντας το πρώτο στέισον βάγκον μοντέλο με υβριδικό σύστημα κίνησης καθώς και το Mondeo Hybrid ST-Line. Για την κίνηση φροντίζει ένα δίλιτρος κινητήρας βενζίνης που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 1.4 kWh. Τα επίπεδα αυτονομίας που επιτυγχάνει το υβριδικό σύνολο είναι εφάμιλλα με εκείνα ενός παραδοσιακού κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει 17 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2021. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα εξηλεκτρισμένα οχήματα θα καταλάβουν ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των πωλήσεων μέχρι το τέλος του 2022.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης