Στις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς του πολυτελούς compact SUV της γερμανικής φίρμας. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας, με τους μηχανικούς να έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία προκειμένου να υποδεχθούν την καινούργια Macan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, το μοντέλο από την επόμενη χρονιά θα είναι διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό. Κινητήρες βενζίνης και diesel τέλος. Η Macan βαδίζει στα χνάρια της πολυαναμενόμενης Taycan, υιοθετώντας ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τεχνολογία 800 Volt.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν θα χάσει την αίσθηση της δυναμικής οδικής συμπεριφοράς και των επιδόσεων, αλλά αντίθετα θα είναι ακόμη πιο απολαυστικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εγκαταστάσεις της Λειψίας θα μετατραπούν άμεσα σε μονάδα κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς η Porsche έχει ως στόχο μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεων της γκάμας της.  

Παράλληλα, η μάρκα θα επεκτείνει το δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ευρώπη, τοποθετώντας 49.000 σημεία σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία και Ιταλία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης