Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες περί ριζικών αλλαγών στα μηχανικά σύνολα της επόμενης γενιάς της 911 και την τοποθέτηση turbo κινητήρων σε όλες τις εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της Porsche, Wolfgang Hatz, η επόμενη 911 θα είναι διαθέσιμη με καινούργιους turbo κινητήρες, εκτός από τις εκδόσεις GT3 και GT3 RS, που θα συνεχίσουν να φορούν ατμοσφαιρικούς.

Η μάρκα από την Στουτγάρδη, βάζει τέλος σε μια ιστορία 51 ετών, με στόχο να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων και συνάμα να αυξήσει την ισχύ και τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η 911 Carrera θα έχει ένα 2.9 Turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων, η Carrera S τον 3.8 Turbo με ισχύ άνω των 500 ίππων, ενώ η 911 Turbo και Turbo S θα αποδίδουν σχεδόν 600 ίππους.

Επίσης, τα μοντέλα Boxster και Cayman θα αποκτήσουν τον νέο τετρακύλινρο boxer turbo, ο οποίος εξελίσσεται εδώ και δύο χρόνια και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2016. Τέλος, ο Hatz ανέφερε πως η Porsche έχει στα σκαριά ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις 911 και 918 Spyder και θα είναι έτοιμο στα τέλη της δεκαετίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης