Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Hyper-GT μοντέλου, με τα νούμερα να προκαλούν ζάλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Speedtail είναι το ταχύτερο και πιο αεροδυναμικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ, με τα 0-300 να επιτυγχάνονται στον απίστευτο χρόνο των 12,8 δευτερολέπτων και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 403 χλμ./ώρα, ξεπερνώντας την εμβληματική McLaren F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon μονοκόκ και ζυγίζει 1.430 κιλά χωρίς τα υγρά, ενώ το μήκος φθάνει τα 5.137 χλστ. Για να πιάσει τη μέγιστη ταχύτητα, ο οδηγός πρέπει να ενεργοποιήσει το mode «Unique Velocity» μέσω του ειδικού διακόπτη και να τεθούν σε λειτουργία όλα τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί από την Pirelli ειδικά για την Speedtail προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις υψηλές πιέσεις. Τα φρένα είναι carbon κεραμικά και όλα σχεδόν τα τμήματα του αυτοκινήτου έχουν κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά.  Για την κίνηση φροντίζει ένα πρωτοποριακό υβριδικό σύνολο νέας γενιάς, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση διαμορφώνεται στους 1.050 ίππους.

Η παραγωγή του εξωτικού βρετανικού μοντέλου θα περιοριστεί στις 106 μονάδες. Όλα τα αντίτυπα έχουν προπωληθεί έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τις παραδόσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

Διαβάστε επίσης: Το ονειρικό υπερ-αυτοκίνητο της McLaren αξίας 2,2 εκατ. ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης