Στη μακρινή Αυστραλία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι τα καγκουρό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ετησίως καταγράφονται περισσότερες από 20.000 συγκρούσεις οχημάτων με τα χαριτωμένα μαρσιποφόρα ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος που επιβαρύνει τις ασφαλιστικές εταιρείες από τα συγκεκριμένα περιστατικά ανέρχονται σε 75 εκατ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται οι τραυματισμοί των ανθρώπων ή ακόμα και οι θάνατοι που προκύπτουν από τις συγκρούσεις. Τα καγκουρό είναι απρόβλεπτα ζώα, πηδάνε απότομα από το ένα σημείο στο άλλο και είναι πολύ δύσκολο να τα αποφύγει ο οδηγός.

Η Volvo θέλοντας να δώσει λύση στο πρόβλημα, εξελίσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής των καγκουρό που βασίζεται στο γνωστό πακέτο ασφάλειας City Safety με το οποίο εξοπλίζονται όλα τα αυτοκίνητα της σουηδικής φίρμας. Μια ομάδα μηχανικών της  εταιρείας ταξίδεψε έως την Αυστραλία, προκειμένου να εξετάσουν τη συμπεριφορά των ζωών στο φυσικό τους περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω ενός ραντάρ και μιας προηγμένης κάμερας, το σύστημα σκανάρει συνεχώς τον δρόμο, εντοπίζοντας οτιδήποτε κινείται ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Αμέσως αναγνωρίζει προς ποια κατεύθυνση κινείται το ζώο και σε μόλις 0,05 χλστ. του δευτερολέπτου αντιδρά ανάλογα, αποτρέποντας ενδεχόμενη πρόσκρουση.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης