Αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες τετρακίνητων οχημάτων παγκοσμίως. Εκτός από τις θρυλικές εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της, οι δημιουργίες της Jeep είναι άμεσα αναγνωρίσιμες και λόγω του σχεδιαστικού DNA, το οποίο είναι το μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία που έχει μείνει απαράλλαχτο στον χρόνο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρύλος της Jeep γεννήθηκε μέσα στη δίνη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μετά από διαγωνισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η Willys-Overland δημιούργησε το Willys MA. Ένα ελαφρύ «σπαρτιάτικο» τετρακίνητο όχημα, η παραγωγή του οποίου έφτασε κατά τη διάρκεια του πολέμου τις 650.000 μονάδες. 

Το πρώτο μοντέλο για πολιτική χρήση ήταν το CJ-2A (Civilian Jeep). Βγήκε από το εργοστάσιο το 1945, ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, η οποία παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική φίρμα αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στον κόσμο που διατηρεί αναλλοίωτες τις βασικές γραμμές της εικόνας του αμαξώματος. Μάλιστα το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) χαρακτήρισε το Jeep ως ένα «αριστούργημα του χρηστικού design».

Εκτός από την κλασική γρίλια με τα επτά κάθετα ανοίγματα, ο τετράγωνος σχεδιασμός των θόλων, οι γραμμές που ορίζουν τις γυάλινες επιφάνειες και οι ακμές στο αμάξωμα αποτελούν τα αυθεντικά στοιχεία της φίρμας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχρονικού σχεδιασμού είναι το Wrangler, το οποίο έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης των θυρών και της οροφής.

Στη σύγχρονη μορφή του, το εμβληματικό τετρακίνητο μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης (2.0Τ-272hp) και diesel (2.2T 200hp), φέρει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης